Syrop Lawendowy

Pani Katarzyna Zięba pole lawendy utworzyła w 2019 roku w Ostrowie Królewskim w gminie Rzezawa. Pierwsze nasadzenia uwzględniały lawendę wąskolistną (kulinarną), na jednej części pola znalazło się blisko 700 sztuk krzaczków. Wraz z rozwojem działalności, w 2022 dokonano kolejnej części nasadzeń – ok. 300 sztuk lawendy pośredniej odmiany Platinum Nico. Urocze miejsce, które stworzyła Pani Katarzyna, przyciąga do siebie wyglądem a także zapachem. Jest odwiedzane przez ludzi pragnących odpoczynku od zgiełku miasta, turystów, a także profesjonalnych fotografów. W sezonie kwitnienia lawendy odbywają się tutaj warsztaty wiankowe i wiele, wiele więcej.

Głowna grafika produktu

Syrop Lawendowy

Syrop jest jednym z produktów, które można nabyć w „Lawenda Fioletowe Pole” Pani Katarzyny Zięby. Lawenda, która jest zbierana do wykonania syropu, jest pielona ręcznie, ścinana sierpem, suszona na stojakach w zacienionym, przewiewnym pomieszczeniu. Do wykonania produktu potrzebne jest: woda, cukier, cytryna, susz lawendowy lub świeży kwiat. Gotujemy wodę, dodajemy kwiaty, pozostawiamy na ok. 2 godziny, następnie dodajemy cukier oraz cytrynę. Wykonany syrop przelewamy do butelek oraz pasteryzujemy.

Syrop Lawendowy
Syrop Lawendowy
Syrop Lawendowy